2021-08-23
今個禮拜我出去食咗十幾餐,呢餐真係數一數二咁好食,冇第一都有第二!回味無窮,而且侍應態度超級好,想瘋狂介紹俾朋友!一入到就覺得地方好闊落,中式裝修好雅致!一入門口就見到「梅蘭菊竹」四幅畫,好有心思!☘️炸饅頭$58☘️最先上檯的是炸饅頭。原先以為炸饅頭呢碟菜色都好平民,點知,呢個炸饅頭喺造型同埋味道上都真係出人意表!😝六隻饅頭用一隻勁大嘅船送上,船頭仲有一個諸葛亮😂之後隻船仲識得噴煙(應該係乾冰)饅頭真心外脆內軟,新鮮炸起,入面軟綿綿,之後仲附上之後仲附上四種口味dip 醬,煉奶、朱古力醬、抹茶醬同祕製蔥醬!我最鍾意朱古力同埋抹茶味,抹茶味超濃!食到lam lam 脷,好好食!😋☘️酸菜魚$268☘️酸菜魚真係超大碟,魚片份量好多,每一塊都滑嘟嘟,又夠大塊!叫咗小辣,辣道啱啱好,好滿意!下層仲有寬粉,唔會驚唔夠飽啦!🤩☘️藥膳雞腳$58☘️呢個藥膳雞腳,拎緊上嚟嗰陣時我已經覺得好香,好濃藥膳,當歸味!睇上來細細碟,原來份量都OK,雞腳都幾淋,同埋好入味,當歸味好出,仲有加上啲紅棗調味,想飲埋個雞湯😋☘️茶葉蝦$188☘️朋友話呢個好特別,從來未試過,唔試一次會留遺憾🤣🤣🤣呢個蝦肉真係大份夾抵食,原隻蝦
一入到就覺得地方好闊落,中式裝修好雅致!
一入門口就見到「梅蘭菊竹」四幅畫,好有心思!
☘️炸饅頭$58☘️
☘️酸菜魚$268☘️
☘️藥膳雞腳$58☘️
☘️茶葉蝦$188☘️
朋友話呢個好特別,從來未試過,唔試一次會留遺憾🤣🤣🤣呢個蝦肉真係大份夾抵食,原隻蝦,外面係炸過嘅,加上茶葉同埋辣椒調味,連殼都幾好食,蝦肉彈牙紮實,鮮甜美味!👏🏽
☘️酒釀桂花丸子 $48☘️
完全係想encore!好好食呀!入口順滑!丸子彈牙,桂花味清香中和少少酒味,而且賣相仲好靚添!
我同我朋友都覺得每樣野都好好食!
真心推介!