今日偶尔来到了西营盘,下午两点多,仲未食lunch, 知道西营盘有好多唔错嘅coffee shop/ cafe, 专登拣左间多好评嘅来试试。原来coffee shop 就在港铁西营盘站B1出口对面!好方便㖞! 可是我从艺里坊走来,却花了好一阵子才找到😅餐厅尚算阔落,有装潢,简单x型格x悠闲风,钟意。枱大,座位是梳化型,都好舒服只系枱与枱都几近,你完全可以同隔离枱倾计😅所以好嘈!!平日嘅下午,Zion都好多人,每枱都有人坐。而且客人络驿不绝。好几枱的客人都带有备而来,似乎会喺度过一整个下午。 所以如果weekend,应该更难有位!如果钟意自然风,想「呼吸」,放狗狗嘅朋友,可以坐出面嘅位。尤其喺秋天,天气清凉,甚为写意舒服。餐厅系半自助形式,要先去柜枱买野食,攞号码牌,店员稍后送上食物。热(大)黑芝麻燕麦拿铁(燕麦奶) (Black Sesame Latte w/ Oat Milk) ($43)可另加$3, 选用Oat milk 燕麦奶/ Soy milk豆奶芝麻够香浓,加上燕麦味,互相配合,好好味😋只系好细杯,唔知系咪用玻璃杯盛装嘅原因。我见其他人饮热饮都系用瓷杯的。。Smoked Sa

可是我从艺里坊走来,却花了好一阵子才找到😅

餐厅尚算阔落,有装潢,简单x型格x悠闲风,钟意。
枱大,座位是梳化型,都好舒服
只系枱与枱都几近,你完全可以同隔离枱倾计😅
所以好嘈!!

Black  Sesame  Latte (with Oat Milk)

芝麻够香浓,加上燕麦味,互相配合,好好味😋

Smoked Salmon  Egg  Benedict乙

Smoked  Salmon  Egg  Benedict

Smoked Salmon Egg Benedict ($98)
烟三文鱼份量好足!😮😍
牛油果🥑唔算好新鲜,过熟起根了
成份班尼迪唔热只系微暖
配上生洋葱,仲有沙律菜伴碟
成个食物配搭得好好味!👍🏻

插曲:

店员可能是新请或帮工,完全不熟手,落单对menu唔认识,问关于食物嘅嘢唔识答,卡机唔识用,㩒收银机搞左好耐。。。卒之,搞左五至十分钟先买完野食。。😓

不过总括嚟讲,都算满意的
2018-11-19
Smoked Salmon  Egg  Benedict乙
Smoked  Salmon  Egg  Benedict
  • Black  Sesame  Latte  with  Oat  Milk