2012-11-26
2014 浏览
我係個來自馬來西亞既食家~ 係香港已逗留一段時間,起初因為想揾間cafe坐下,聽下歌畫下野,就上下d香港forum搜索下邊度有cafe坐,啊~ 點知就發現咗呢間野,上到去覺得好舒服,有一種和諧溫馨既感覺。然後發覺餐廳內每位女僕都非常可愛,非常親切,態度專業 ,如非忙碌時段呢,d女僕們都會同顧客傾下計同埋玩遊戲,而家我時不時都會過去坐下,放松下。發覺呢間餐廳有d規矩,顧客們唔可以在餐廳內偷影女僕,亦唔可以同女僕提出過分既要求及身體接觸,而且此餐廳設有最低消費,每2小時就要最低消費一杯$38飲品 ( 本人覺得都幾合理 )Cafe環境方面都算衛生幹凈,裝飾同燈光亮度舒適,店內有一架一直不斷播放流行動漫電視機,漫畫模型櫃同埋遊戲玩具櫃 供顧客享用 ,不過呢間cafe面積就無算大,而且時常都會滿客,所以非常建議各位上去之前都先打個電話去booking。至於食物方面,蛋包飯啊,意粉啊,小食啊,我全部幾乎都試過曬,間cafe下午同夜晚都有的點套餐,下午餐就大概$56左右,而晚餐就大概$110左右,兩個套餐都有附送一杯$38飲品,夜晚個套餐還有甜品送添 ;) 而店內既“讚岐冷烏冬”係我既最愛!d 芝麻
而店內既“讚岐冷烏冬”係我既最愛!d 芝麻醬配埋落d 冷烏冬,>口< 好好吃啊!然後另外推薦蛋包飯,相信蛋包飯係一間女僕Cafe最句代表既食物,d 蛋包飯唔止好食,而且店內女僕會係蛋包飯上面畫上顧客喜歡既圖案咖~
最後想同各位分享下呢間cafe既特點: ( ^ O ^ )/
1. 每張檯都有一個鈴鈴,係用來召喚d女僕(侍應) 咖~
2. Cafe入邊有d 留言簿同埋彩色筆,俾d顧客留言啊~ 畫野啊~
3. 有供應免費 WIFI上網 及 充電服務。
個人覺得,如果悶悶地想揾個地方坐下,飲下野,同fren吹下水,呢間cafe都係幾好既選擇 ~(^~ ^ )
题外话/补充资料:
本人可感受到餐廳老板既用心經營,用心烹飪出各類美食。
同埋可感受到d女僕既專業精神,以微笑及耐性招呼任何顧客。
[b]大白菜[/b] 上