2007-08-14 16 浏览
0岩0岩睇左其他網友的食評, 驚覺大家都不是太滿意呢間餐廳, 但係其實我同我一起在屯門長大的朋友都好鍾意0黎呢度食, 我有時甚至係特登黎食添!0岩0岩上個禮拜有貴友飛飛到訪屯門, 所以朋友大家姐同寶琼一致推介黎惠比壽。當日星期日, 超多人, 夜晚8點要等8張枱, 我地等左半個鐘, 點知行開左一陣就過左, 但係d 姐姐仔好好人, 話補枱畀我地(已經叫over 5張枱)~我地入到去之後, 好快就叫出我地的"賣飛佛", 分別係:三文魚魚生- 一份有7件(個menu話得6件), 勁厚勁正! 飛飛都話: 勁新鮮呀!甜蝦刺身- 我唔鍾意食甜蝦, 所以唔知~魚生冷麵(大) - 其實我地只係4個女子, 但係因為太鍾意食了, 所以叫大的也食晒! 第一次黎時沙律醬唔係太夠, 叫位姐仔拎多d, 但係太忙冇左件事, 再叫另一位姐仔就馬上黎了, 多d 沙律醬好味好多!!! 而且再加埋個特別的汁, 好好好好好味~什錦海鮮手打烏冬鍋- 手打烏冬是我的至愛, 勁彈牙, 好味, 不過牛肉鍋應該更正! 不過在坐的都不想食牛~清酒煮蜆- d 蜆大大隻, 食落都有酒味, 只不過比較淡, 但係淡又淡的好, 因為連d 蜆

我地入到去之後, 好快就叫出我地的"賣飛佛", 分別係:

甜蝦刺身- 我唔鍾意食甜蝦, 所以唔知~

清酒煮蜆- d 蜆大大隻, 食落都有酒味, 只不過比較淡, 但係淡又淡的好, 因為連d 蜆湯都飲埋~ 好味, 但係都係淨係得我一個人飲~

軟殼蟹卷- 其實唔係牛油果面會好d, 但係都不錯, 個壽司大大件, 最緊要唔好沾咁多鼓油!

雖然其實佢裝修後係貴左, 但係水準依然, 係屯門區的good choice! 而且值得一讚的是店內人手夠, 好少會遇到叫極冇人理的情況, 而且大部份waitress (其實除左一個女仔好冇笑容外) 都係好有禮貌、友善, 茶亦refill 得快~