2020-01-23
#滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)我又食滾得囍,係又食呀!😂今次再拉朋友去食,個個食完都會鐘意左佢個滋補養生花膠雞鍋。一鍋黃色靚雞湯,跟配一碟花膠同半隻雞。肥厚花膠係面, 半隻雞係底。放哂入去滾起,雞就食得啦。花膠滾多一陣,腍啲會好食啲。湯🤤就係等緊花膠腍既時候飲多幾碗啦。花膠膠質重仲有啲彈牙。🙋🏼♀️女仔飲多啲補充下骨膠源呀~補呀~。由於佢每樣野份量都好大,4個人可以食多好多嘢,配料方面叫咗:#滾得囍宮廷手打丸拼盤 $128 丸比起坊間嘅大粒,一碟有哂幾款丸唔會悶。我哋最鍾意嘅係芝士牛丸同黑松露野菌鮮蝦丸。墨魚丸都OK。#滾得囍餃子拼盤 $128飽滿,皮薄餡料多。黑松露野菌餃同和牛芝士一口餃比人搶住食。但係唔好淥得太耐,唔係個皮會穿,就會皮餡分離啦!#黃金雙拼 (響鈴🔔 加魚皮)$88即叫即炸,🥳上次同朋友食完之後覺得好好食。大家都鐘意唔浸湯食因為超級鬆化加鹹蛋香。🤩如果浸湯食鹹蛋味就會走咗。魚皮同樣香脆出色。肉類方面我最鍾意係 #鹿兒島日本黑豚肉 $98唔好睇佢咁肥,淥完之後,食落一啲都唔肥膩,好香豬味,口感軟滑。
#滾得囍宮廷手打丸拼盤 $128
#滾得囍餃子拼盤 $128