2017-09-21
約好一班好耐無見既女人,工作累了就要拆餐勁既安慰自己。(其實明明就係大家都好為食哈哈哈哈哈)聽講呢度d蟹都係來自越南,肉質比較鮮甜,唔知係咪加上喺鋪頭日日做住Spa所以隻蟹都開心d呢?一係就唔食,一食就要食好d喇!我地一行6個人,叫左個4-6人既「雙蟹宴」,大部分菜式都係用蟹煮成。真係好Yummy!首先係前菜:火焰呢?哈哈原來隻蝦肉喺上湯內冷藏左,鹹鹹地又幾得意波!錫紙包花甲汁蜆肉,清淡之作。醬油雞,超級香,唔使一陣就掃曬!蟹肉蠔仔粥,店員建議我地可以加d炸蒜粒果然想到一個極點!不過小辣,唔食得辣既人要注意喇!蟹仔第二種做法:濃香啤酒蟹,感覺味道可以再濃d喜記正宗炒辣蟹:蟹肉肉質鮮美,當我地苦惱緊點樣開殼之際,原來鋪頭有姐姐出手幫你鉗埋,真係梳乎哈哈!😄食辣蟹,又有新地方,唔需要成日逼黎逼去,喜記都算係坐得舒服,不過當晚我地去都幾滿好在時間尚早先有大檯,下次都係記住book定位。
錫紙包花甲汁蜆肉,清淡之作。
鼓油雞
醬油雞,超級香,唔使一陣就掃曬!
蟹肉蠔仔粥
蟹仔第二種做法:濃香啤酒蟹,感覺味道可以再濃d
肥肥的蟹!