小妹係尖沙咀返工,平時早餐同晚餐都係尖沙咀解決,真係食到咀都歪埋。呢間野睇住佢裝修,又睇住雜誌推廣,成日都想來試下,但次次放lunch 都唔醒起佢,又去左食其他野,今日終於有機會上來試下啦。我同事叫左清湯,佢話有紅棗同杞子,要加分喎!🤭我就叫左麻辣小辣,驚好辣特登叫杯凍飲。我地都簡左6個餸,配麵底要加$4, 飲品就$10, 冷熱同價。埋單每人$62, 價錢可接受,因為多餸選擇,無咁悶嘛。睇得出食材選料方便幾好,唔係d 下欄野,呢d 無得呃人,一食就知。我幾欣賞佢d 杯,凍飲同熱飲杯都算特別,唔係茶餐廳用開果d🤭佢d 飲品唔錯,值得一試。仲有d 碗碗碟碟同台面都幾乾淨,靚女侍應小姐好勤力同快手。成碗麵用料好足,豬手有兩舊,豬大腸有成6,7 舊,呢兩款都夠入味同軟熟。反而豆結同豬皮就硬左少少,但都可以接受。我地都食唔曬個麵,下次要叫少麵,唔好浪費。成碗麵都好野味,每人仲有一粒薄荷糖,比客人除下d 大蒜味👍好貼心。場內冷氣充足,唔驚食到大汗疊細汗,見到仲有部空氣淨化/抽濕機。可能食野太野味,去到夜晚都仲係口渴,飲左好多水都解唔到,我同事清湯佢話無事,下次再試下其他湯底先。