今次去左一間成個環境佈滿左花花的一間小店💐除左環境充滿花花 連野食都以花入饌見到擺盤同餐具都充滿少女心✨抬頭你會發現已經準備好聖誕節啦🎄食野既時候仲可以一路聽住迪士尼既歌𝙝𝙖𝙝𝙖𝙝𝙖𝙒𝙚𝙡𝙘𝙤𝙢𝙚 𝙩𝙤 𝘿𝙞𝙨𝙣𝙚𝙮𝙡𝙖𝙣𝙙~~~🔯紫醉金迷 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟳𝟴飯如其名 以花入饌意大利飯再襯埋金箔✨拿 我真係食曬啲花🌸!!!其實啲花花配埋𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤一啖咁食都幾香~紫色唔係色素 係用紫椰菜𝙢𝙞𝙭忌廉煮到變紫色另外仲有芝士大蝦🍤、青口同魷魚調味🦑成個𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤都好入味 而且份量都好足夠🍚飯既口感都係我鍾意既 有咬口食到粒粒分明✴️二重奏忌廉煙肉芝士長管粉 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟭𝟴忌廉芝士味🧀一上碟已經聞到好香濃🍲長管粉索曬啲𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚而且口感煙煙韌韌幾正💟蝶豆花綠茶 𝗛𝗞𝗗𝟰𝟱 (+𝗛𝗞𝗗𝟭𝟱 𝗦𝗲𝘁 𝗨𝗽𝗴𝗿𝗮𝗱𝗲)蝶豆花係最美好既天然色素而且本身係無咩味道的有淡淡既綠茶味🍵 少少甜甜地 食左兩個濃味既主菜配綠茶都幾夾👍🏻🟫香草朱古力☕️𝗛𝗞𝗗𝟰𝟮無論點都好都一定要有花花係上面!朱古力味都幾濃 唔知係咪擺左花花🤣男友居然話飲到有花既香味𝙓𝘿𝘿臨走既時候餐廳同我地講~遲啲會係銅鑼灣百樂中心開
今次去左一間成個環境佈滿左花花的一間小店💐
除左環境充滿花花 連野食都以花入饌
見到擺盤同餐具都充滿少女心✨
抬頭你會發現已經準備好聖誕節啦🎄
食野既時候仲可以一路聽住迪士尼既歌𝙝𝙖𝙝𝙖𝙝𝙖
𝙒𝙚𝙡𝙘𝙤𝙢𝙚 𝙩𝙤 𝘿𝙞𝙨𝙣𝙚𝙮𝙡𝙖𝙣𝙙~~~

🔯紫醉金迷 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟳𝟴
飯如其名 以花入饌意大利飯再襯埋金箔✨
拿 我真係食曬啲花🌸!!!
其實啲花花配埋𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤一啖咁食都幾香~
紫色唔係色素 係用紫椰菜𝙢𝙞𝙭忌廉煮到變紫色
另外仲有芝士大蝦🍤、青口同魷魚調味🦑
成個𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤都好入味 而且份量都好足夠
🍚飯既口感都係我鍾意既 有咬口食到粒粒分明

✴️二重奏忌廉煙肉芝士長管粉 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟭𝟴
忌廉芝士味🧀一上碟已經聞到好香濃🍲
長管粉索曬啲𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚而且口感煙煙韌韌幾正

蝶豆花係最美好既天然色素而且本身係無咩味道的

🟫香草朱古力☕️𝗛𝗞𝗗𝟰𝟮
無論點都好都一定要有花花係上面!
朱古力味都幾濃 唔知係咪擺左花花🤣
男友居然話飲到有花既香味𝙓𝘿𝘿

臨走既時候餐廳同我地講~
遲啲會係銅鑼灣百樂中心開多間分店 - 𝙎𝙣𝙤𝙬 𝙗𝙮 𝙬𝙝𝙞𝙩𝙚 𝙝𝙨𝙚
有興趣可以留意下~ 大家記得最好預約左先去食啊
2022-05-22