2015-09-28 456 浏览
大家都知道私房菜食物質素一定有返咁上下,仲一定有d撚手小菜添!今日公司簽左張新單,老細帶路黎到工廈中既私房菜,仲同餐廳傾好左菜單!成餐飯好似去飲咁逐樣逐樣上,人頭分送,好飽呢! 有機沙津菜-好清新既沙律,不過班食肉獸同事冇咩興趣 ,但我覺得配胡風芝麻醬好開胃。魚子醬溏心蛋配炸茄子-相信唔少人都同小姐一樣鍾意食溏心蛋,但真係冇諗過流心蛋+魚子醬+茄子加埋一齊會咁夾!熱辣辣,爭d比舊茄子辣親XD 位位一盅燉湯,魚翅花菇湯-識飲一定飲魚翅!真係好足料架,大大塊翅可以擺入口,膠質好重啊! 出水芙蓉-個名同外觀一樣咁靚,其實係滑溜溜蒸蛋,仲有大大隻帶子係面,正!跟住有條海班食,黑松露炒斑球同炸斑腩-呢個唔錯魚肉幾滑,而配菜有晒黑松露味好香~炸斑腩我就麻麻地喇,食唔到斑腩既嫩滑,外面炸漿太硬。 啫啫鮑魚煲-一句講晒,食一隻係唔夠喉!啫啫其他料爆到香一香,鮑魚亦細心介開令佢更易熟爽口,啲配料薑蔥先係重點,入晒味!咖喱炒蟹-鮮,大隻,多肉。D汁直頭打包返屋企撈飯牛肝菌炒飯-後尾先黎既炒飯,牛味好濃,堅係炒得好有穫氣好香,雖然好飽,但都忍唔住食左2碗。最後仲有2個甜品,小姐最鐘意呢個炸雙色丸,入面係芋頭
成餐飯好似去飲咁逐樣逐樣上,人頭分送,好飽呢!
咖喱炒蟹-鮮,大隻,多肉。D汁直頭打包返屋企撈飯
最後仲有2個甜品,小姐最鐘意呢個炸雙色丸,入面係芋頭/蕃薯蓉,非常煙韌香口,唔會太甜食多兩粒都得。
今餐真係好滿足,同埋好岩屋企親戚一圍人咁食,下次大時大節又一個食飯好地方。