2021-08-12 160 浏览
松茸燉雞湯試一試燉湯水準,飲落無味精,但鮮味十分出,食飯前飲啖靚湯,開胃哂香菜爆芝雞扒鍾意食芫茜的朋友真係要試試,芫茜溶係芝士入面,一開始我以為只有面的芫茜,但原來切開雞扒時,就見到芝士係綠色,淡淡嘅芫茜味同芝士相處得十分之好,再加上外脆內嫩的雞扒,一流麻辣鴨血湯麵首先湯麵黎先,我選擇小辣,所以不破壞整體味道,但又食到麻辣的滑鴨血,而麵我選擇陽春麵,爽滑之餘同湯底又十分襯海戀蒜蝦籠仔飯隔離枱見到都即刻叫多個食,蝦有幾隻仲大大隻咁斬邊上,所以可以鋪滿飯面,而且蒜香同蝦味溶入飯中,飯唔需要其他配料都已經好食First Love最後見到有特色cocktail,基酒係用gin為主,所以充滿花香味,已經少女味既紫色外表,岩哂chill住打卡

松茸燉雞湯

香菜爆芝雞扒