2021-11-15
呢間古法特色嘅外賣小店真係冇得頂雖然專系做外賣但係都好值得打卡嘅地方仲有部俾錢機俾客人自助落單非常方便呢間外賣店強調傳統古法自家製食物入面加咗好多新元素真係不得不讚望個樣好似好新潮但其實佢賣嘅食物都相當懷舊,連失傳好多年嘅炸糭都有仲有黑毛豬油撈飯價錢亦相當親民非常抵食炸黑毛豬肉糭食炸糭都係第一次我仲以為係立體三角形點知原來係一片片切到一大條口感好特別煙煙韌韌,外面仲炸到卜卜脆所有食物都係即叫即炸,另外有啲砂糖點下口感非常特別極黑,黑叉燒飯,平時食嘅叉燒係紅色,係廣東燒味嘅一種今日試嘅係黑毛豬做到比較深色叉燒嘅肉質非常嫩滑,又多汁色澤鮮明當中又有半肥瘦,增添左口感, 叉燒上面放咗少少豉油汁,甜甜的連埋飯一齊食好好味炸雞髀薯條雞髀非常大隻炸到雞皮非常脆入面d 雞肉完全冇鞋口,依然係有肉汁流出又juicy size亦非常大食完感覺非常飽旁邊仲有好多薯條🍟剛剛炸起卜卜脆,薯條係用咗幼新嗰款,仲配埋個芝士醬喺上面食落更加惹味呢度啲炸物係即點炸,真係夠晒香口