2017-12-03
一大班男仔一齊食飯,叫餸特別多,食物特色一定要有,今次呢間粵來順真係非常之啱食!不過價錢都幾襟計!朋友預咗過嚟食飯,定位是一早留咗呢個杏汁豬肚湯,招牌雞,蟹膏蒸飯。先講個杏汁豬肚湯,處理得非常之好,杏汁嘅味道好足,但又唔會太苦,豬肚煮得好琳,容易食!蟹膏蒸飯就有啲失望啦!開工嘅味道並沒有滲透在飯中,個飯只係普通嘅糯米飯,唔值得用呢個價錢去食!隻蟹係有啲糕嘅,但係唔係話好好食囉!呢度就招牌雞係好滑,味道又好好食!大家都搶着食!佢雞胸真係不得了,點解都咁多汁呢!呢個金沙蠔真係高膽固醇嘅表表者,但偏偏就係最好食嘅,蠔就夠鮮味啦,仲要大大隻,點會吸引唔到人呢!我最欣賞就係呢個羊腩煲,因為冬天食佢特別開心,食完全身暖曬,我食嗰夠就完全諗嘅,但男朋友嗰舊就有啲硬,馬蹄同筍都非常之諗,果汁真係冇得頂!