2021-08-17
#懷舊風格茶餐廳☕️ #大過塊面炸雞牌🍗帶住小朋友出街食嘢,揀餐廳嘅首要條件必定係 #乾淨企理衛生,今日行旺角想坐低休息吓食個下午茶☕️。俾荔香園冰室個懷舊裝修風格吸引咗,由綠白雙色馬賽克瓷磚砌成嘅牆身,仲有綠色大鐵閘,枱面仲放置左六七十年代嘅水壺同埋車衣機擺設,感受到餐廳好用心去裝飾,喺食嘢嘅同時,懷緬一下懷舊香港茶餐廳嘅風格。餐牌都有好多元化嘅食物選擇,下午茶種類都好多款。每次嚟茶餐廳都一定會叫嘅🍜沙嗲牛肉公仔麵 常餐 配火腿奄列、厚多士🍜🍞加$6叫咗特飲龍鳳檸樂🥤🌟沙嗲牛肉勁多塊,公仔麵唔會太淋,彈牙口感剛好👍🏻,好夠晒沙嗲味湯底🌟火腿奄列入面包咗勁多火腿絲超級足料,彤彤大讚好味😋🌟多士揸滿牛油🧈脆卜卜推介度🌟🌟🌟🌟🌟🍞流心芝士厚西多士 配紅豆抹茶 (凍) 🍵🌟一放上枱即刻流晒口水,個多士炸得好靚好厚身,全件金黃色,淋滿糖漿好吸引💕切開中間爆曬流心芝士醬,正🌟紅豆抹茶啲紅豆又淋又粉,入口即溶,兩者味道非常之夾💕唔會太甜,味道剛好👍🏻推介度🌟🌟🌟🌟✨🍟🍗炸巨雞髀薯條配凍檸茶🌟呢款去茶餐廳我都必叫,一試便知龍與鳳😆我對炸俾都非常有心得🤣🤣🤣 呢度嘅炸雞髀會切開嚟炸,所以一定夠晒熟,炸起隻
餐牌都有好多元化嘅食物選擇,下午茶種類都好多款。
每次嚟茶餐廳都一定會叫嘅
🌟火腿奄列入面包咗勁多火腿絲超級足料,彤彤大讚好味😋
🌟多士揸滿牛油🧈脆卜卜
推介度🌟🌟🌟🌟🌟
🍞流心芝士厚西多士 配紅豆抹茶 (凍) 🍵
推介度🌟🌟🌟🌟✨
🍟🍗炸巨雞髀薯條配凍檸茶
🌟呢款去茶餐廳我都必叫,一試便知龍與鳳😆我對炸俾都非常有心得🤣🤣🤣 呢度嘅炸雞髀會切開嚟炸,所以一定夠晒熟,炸起隻雞髀亦都非常大隻,金黃脆皮炸得好靚👍🏻 非常難得,炸完肉質仲好Juice,外脆內軟啖啖肉非常好味😋,唯一係外皮用黑椒醃製,帶點微辣🌶小朋友未必食得到,媽媽我就覺得剛剛好💕
🌟凍檸茶有成5塊檸檬,好有誠意🍋🫖
推介度🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟