餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

2018-08-24 54 浏览
知道呢间餐厅开咗一段时间,成日都见到好多朋友会嚟打卡影相。我今日都终于带机会嚟试下喇!餐厅叫得做火水炉,有个炉字都知佢地系打边炉嘅,今晚就食鸡煲火锅任食套餐,先食鸡煲后打边炉。打边炉最紧要整一个适合自己口味嘅豉油啦!我地沟沟下嘅时候,店员突然放上一碟小食,有炸烧卖同炸鱼蛋,仲有好紧要嘅辣椒豉油,唔错唔错!话咁快鸡煲已经放系我地面前,原来仲有鲍鱼添㗎!我地就叫咗少辣,虽然唔系好辣,但依然十分惹味,麻味十足!而啲鸡都相当嫩滑!食完一转鸡煲之后,店员就帮我地转左沙嗲汤底打边炉。火锅配料都相当丰富,基本上大部份都系任食。最紧要系食材嘅质素都几好!我哋食完带埋单嘅时候,店员同我地讲叫我地等多阵。原来仲有一个甜品送!虽然只系一个好简简单单嘅刨冰,但系都食得出相当用心制作,而且好多料。喺打完边炉嘅时候食一个刨冰,原来都几夹!虽然食物种类唔算十分特别,但系食得出餐厅全部都好俾心机制作。以呢个价钱有呢个质素都系一个十分唔错嘅选择。

打边炉最紧要整一个适合自己口味嘅豉油啦!

2018-07-23