2021-04-04
疫情後,好耐都冇飯局啦,難得可以聚下,緊係要搵間夠特式架啦,我揀左呢間有舊香港大排檔風味嘅『女人街食飯公司』呢度嘅裝修得好有心思,懷舊feel環境唔錯,食飯之餘仲可以嚟打卡!4個人叫咗8味餸😋味道正,夠地道又有風味,咸淡適中。我最鐘意飲招牌杏汁豬肺湯同黑松露厚蝦多士🤤招牌杏汁豬肺湯 ($148)我最愛,奶色夠滑夠味夠晒料,呢個湯自己係屋企攪真係攪唔掂,都係出去飲好d, 杏汁味唔會太濃幾好飲😋黑松露厚蝦多士 ($28/件,3件起) 第二最愛,一定要點大量黑松露醬,好鬼夾,脆脆的,一定要趁熱食😋屋村三鮮 (豬生腸、鴨腎、墨魚) ($78)口感爽又冰凍,夏天食好正,送埋啤酒就更正,藍妹而家賣緊買2送1,好抵,配埋戰鬥碗飲就更爽生炸脆皮頂鴿 x 2 ($196)皮脆肉嫩骨香,肉味濃厚,肉汁豐富好juice 都係要趁熱食呀古法豉油皇鮮鵝腸 ($128) 呢個餸係我個friend推介我嘅,好爽呀,好味,都係送啤酒一流瑤柱招牌走地雞 (半隻) ($138)因為其他餸太好味,對比下呢個幾好啦,有雞味,仲堅有瑤柱架金銀蛋浸莧菜 ($88)食咁多肉肉緊係要食返d菜茶啦,因為我唔鍾意太乾身嘅菜,所以金銀蛋浸
招牌杏汁豬肺湯 ($148)
黑松露厚蝦多士 ($28/件,3件起)
屋村三鮮 (豬生腸、鴨腎、墨魚) ($78)
生炸脆皮頂鴿 x 2 ($196)
古法豉油皇鮮鵝腸 ($128)
瑤柱招牌走地雞 (半隻) ($138)
因為其他餸太好味,對比下呢個幾好啦,有雞味,仲堅有瑤柱架
金銀蛋浸莧菜 ($88)
食咁多肉肉緊係要食返d菜茶啦,因為我唔鍾意太乾身嘅菜,所以金銀蛋浸莧菜就啱晒我啦
黑椒蜜餞茨仔牛柳粒 ($168)
牛仔粒係呢度嘅姐姐推介我嘅,幾好食,牛柳粒好滑同薯仔好夾,甜甜地餸飯都唔錯架