2018-07-21 556 浏览
一大班朋友聚餐食中餐就最好不过一行14人一张圆台坐哂拉近距离!好友之前试过呢间顺德私房菜话唔错,仲话呢度以前唔开放既,系某富豪招呼亲友好友既地方~所以我地都赞成试吓 ~ Book定张大台仲先订定啲菜式~  先嚟顺德三宝:有蟹多士、金钱鸡、自家制鲮鱼球。蟹多士卖相精致,用蟹肉酿多士上面再放上烧卖皮,食落去系三层口感,松松脆脆够香口,中间仲有阵阵蟹香。金钱鸡真系第一次试,虽叫金钱鸡,但其实由猪肉、鸡肝、冰肉(猪肥膏)做成。鸡肝略带甘香,薄薄既猪肥膏沾满酱料,惹味非常,一口咬落去已经唔理肥唔肥,好味就得啦🤭古早锦卤云吞, 呢道菜好多时外出食饭都会点,因为亚妈中意食~不过好多时锦卤汁嘅材料越黎越少,喺呢度就有返小时候既味道~锦卤汁既材料有鱿鱼、猪膶、虾、菠萝、三色椒、洋葱~超足料! 酸甜度适中,点咁香脆既炸云吞一流自家制鲮鱼球 鲜味香口,加埋蚬蚧酱,味道更突出~ 上八珍扒大鸭 呢个又系功夫菜,先预订既~ 人多真系要试吓! 店长介绍呢度菜先将大鸭上色, 然后炸至金黄色,去骨, 再将花胶、冬菇、带子等炆煮,然后一齐蒸,最后加芡汁~  虽然身边既女仔朋友都话怕肥只系试左少少鸭, 不过我反而好中意,鸭
一大班朋友聚餐食中餐就最好不过
一行14人一张圆台坐哂拉近距离!
所以我地都赞成试吓 ~ Book定张大台仲先订定啲菜式~
先嚟顺德三宝:有蟹多士、金钱鸡、自家制鲮鱼球

蟹多士
金钱鸡
锦卤汁既材料有鱿鱼、猪膶、虾、菠萝、三色椒、洋葱~超足料!
酸甜度适中,点咁香脆既炸云吞一流
自家制鲮鱼球
鲜味香口,加埋蚬蚧酱,味道更突出~
上八珍扒大鸭 呢个又系功夫菜,先预订既~ 人多真系要试吓!
店长介绍呢度菜先将大鸭上色, 然后炸至金黄色,去骨, 再将花胶、冬菇、带子等炆煮,然后一齐蒸,最后加芡汁~  虽然身边既女仔朋友都话怕肥只系试左少少鸭, 不过我反而好中意,鸭皮好香好入味吖 !!
无论中餐定西餐, 甜品系不可少既~
上八珍扒大鸭
人多紧系要点个焗西米布甸啦,一人少少试吓
可能西米好多既关系, 平衡返莲蓉馅既甜~ 我觉得刚好,唔太甜㖞 ! !
焗西米布甸
蟹多士