2020-09-04 816 浏览
💛 #黄色经济圈 呢几日睇到天town嘅敍福楼同牛涮锅都要执粒🥺两间都系男友屋企最近最常食嘅黄店☹️要揾黄嘅酒楼真系好难而家又执一间…😭酒楼有样野我好钟意~就系好似传统酒楼咁❤️会有点心车姐姐叫卖~仲可以自己用点心卡出去攞野食~而家都冇乜酒楼仲有呢种怀旧又有人情味嘅风格🥺🍴点心拼盘($49.8)拼盘入面有虾饺、烧卖各两件,叉烧包、菜苗饺、潮州粉果同埋枣蓉糕各一件😋啱晒我地得两个人又心大心细嘅人叫黎食😋除左菜苗饺之外其他质素都可以~🍴排骨陈村粉呢款又系怀旧点心之一❤️排骨腌得几又食~但系陈村粉唔系好够滑😋而且唔系好挂到汁食落就唔太香~🍴咸菜猪肚呢款又系我饮茶好钟意叫嘅小食😋但其实我唔食猪肚净系钟意食咸酸菜🤫份量好足料但系胡椒味唔够浓~总括黎讲虽然食物质素唔系太出众~但系食嘅系个种人情味😋我都要系佢结业前食多次🥺📍 叙福楼金阁 (天水围)天水围天华路33号T Town North1楼N106-109号舖
💛 #黄色经济圈

🍴点心拼盘($49.8)

🍴排骨陈村粉

🍴咸菜猪肚

📍 叙福楼金阁 (天水围)