2019-05-01
俾佢個名吸引咗,點解叫火水爐呢?同埋仲有我最鍾意食嘅花膠😍所以特登去試下😅原來佢用咗好多個火水爐嚟到做裝飾而且裝修得很有懷舊特色,好特別好有趣👍價錢豐儉由人:$198,$258,$298分別在於打邊爐必食的美國珍寶肥牛,安格斯牛肉還是特級牛小排😉先來一碟懷舊小吃,炸魚蛋和炸燒賣,魚蛋和燒賣都好爽口彈牙,Yummy😍主角來了。。。就是濃厚花膠雞湯鍋, 有兩塊又厚又大嘅花膠,仲有白雪雪嘅雞湯,同埋先醃好嘅鮮雞👍剛好每人一塊 ,又厚又軟綿嘅的花膠,入口QQ,滿滿骨膠原😋😋😋鮮雞切成大大塊 ,入口鮮嫩,因為預先醃過,所以鹹鹹地👍我覺得特別好味😍食完花膠同雞,便是食海鮮拼盤呀 ~海鮮拼盤有好大隻的海蝦,廣島蠔 ,脆肉鯇 ,手打墨魚滑,還有好多好多的沙白蜆。為食的我當然要揀$298的牛小排套餐啦😅但係好奇心的我亦都想試下安格斯牛肉,美國珍寶肥牛跟牛小排嘅的分別😆所以我每樣款都試下😜美國珍寶肥牛,肥瘦相間, 牛味濃,不錯👍安格斯牛肉沒有美國珍寶肥牛咁肥 ,肉質嫩滑🤗特級牛小排果然一分錢一分貨😜牛小排是牛的胸腔左右兩側,含肋骨部分,肉質鮮美,油花均勻,質感嫩滑,放進水灼兩至三秒,口感味感也一流👍餐後還
原來佢用咗好多個火水爐嚟到做裝飾
而且裝修得很有懷舊特色,好特別好有趣👍
美國珍寶肥牛,肥瘦相間, 牛味濃,不錯👍
安格斯牛肉沒有美國珍寶肥牛咁肥 ,肉質嫩滑🤗
餐後還奉上甜品,雜果紅豆涼粉,食完火鍋食真係透心涼🤩
真貼心😍
PS.喜歡吃辣的必試,自家制烈火菜脯👍加入醬汁一齊食,回味無窮😍