2019-02-28
之前已經係MK食過一次, 知道屯門時代廣場呢度都開左間分店, 就約埋朋友再來一次呢度最貴既餐都只需$298, 可以任飲任食2小時, 可以先食花膠雞煲, 再來有海鮮拼盤打邊爐, 真係物超所值來到店員會先詢問你想要食咩價錢, 之後可以揀濃厚花膠雞湯鍋/麻辣花膠雞煲(可自選辣度)餐前小食, 炸燒賣+魚蛋, 配唔洗加錢既泰式辣醬我地點左麻辣花膠雞煲(小辣), 店員放低個雞煲, 之後會放個計時器係台面, 計時5分鍾, 到響個陣就會有店員返來你張台, 幫你將雞煲搞拌好花膠膠質真係無得輸, 食落好滑身, 份量仲要唔少架而雞方面, 我地2個人應該有半隻份量, 大部份雞肉都係淡淡肉, 而且雞煲入面仲加左豆卜同豬皮, 吸晒所有精華食完雞煲就開始換個湯底打邊爐~有4款湯底都係唔洗加錢~我地點左碧綠芫茜皮蛋鍋, 鍾意食芫茜既朋友可以試下~時令海鮮拼盤, 有海蝦, 廣島蠔, 沙白, 鯇魚片, 墨魚滑~推介頂級牛小排呢個部位肉質厚實而且肌里完美,肉質富含豐富雪花般油花最後仲有個甜品送~紅豆涼粉冰~好食整晚不停播住懷舊金曲, 加埋現場環境氣氛, 真係好似返左去七八十年代一樣~
餐前小食, 炸燒賣+魚蛋, 配唔洗加錢既泰式辣醬
到響個陣就會有店員返來你張台, 幫你將雞煲搞拌好
花膠膠質真係無得輸, 食落好滑身, 份量仲要唔少架
而且雞煲入面仲加左豆卜同豬皮, 吸晒所有精華
食完雞煲就開始換個湯底打邊爐~
推介頂級牛小排
呢個部位肉質厚實而且肌里完美,肉質富含豐富雪花般油花
最後仲有個甜品送~
紅豆涼粉冰~好食