餐厅开o系青衣城地下,面朝海滨公园入口o个个位置,属于半开放式设计~ 店铺大招牌放上大大张马铃薯、蕃茄、洋葱红萝卜o既图,先入为主俾人好健康o既感觉。以罗宋汤专门店自居,通常食西餐,红汤白汤都系配料o野o黎o架o者,如何做到主角呢﹖见佢下午茶时份,d 茶餐大约都系出面茶餐厅常餐左右o既价钱,所以试o左。从menu,真系会见佢最重要系o个个汤,然后反而配粉面或者配面包系其次。点o左滋味配搭系列(茶餐D,$42 未加一),会有一客汤、一客小食同餐饮,私心觉得呢个系咁多款入面最抵食的啦!汤如果唔拣罗宋汤仲有红菜头汤选择,听落都好健康,不过既然系罗宋汤专门店,先试番罗宋汤先。个汤唔算好大碗,但味道唔错,浓郁红红o既一碗,蔬菜之类o个d 配料十足。牛腩同猪脾肉二选一拣o左前者,口感亦松软唔韧。我最初仲谂住问侍应攞胡椒粉,通常饮红汤我都另外再落,但佢调味o个度已经几重胡椒味。跟餐配o左经典迷你虾多士,都已经愈来愈少有机会食到呢d 比较旧式o既食物。佢外层尤其酥脆,点埋沙律酱简直系perfect match!另外仲单叫o左一份秘制炸鸡翼,因为见佢$28 四只好似好抵食咁。呢个坚推介,唔只平,仲只只都

食物

经典迷你虾多士
冻鸳鸯 (加$3)

另外仲单叫o左一份秘制炸鸡翼,因为见佢$28 四只好似好抵食咁。呢个坚推介,唔只平,仲只只都好大只饱满,食落满满香茅同薄荷o既气息,一昧南洋风情~
秘制炸鸡翼 ($28/4只)
秘制炸鸡翼
食物
经典迷你虾多士
秘制炸鸡翼 ($28/4只)