2010-03-07 53 浏览
新年左右特别多gathering, gathering 又以中菜气氛就比较适合, 饮下酒食下肥利野, 先至高兴架嘛.呢个金钱鸡确实肥, 面果层系腌到好入味既鸡肝, 中间系一片猪油, 最底系卤叉烧. 80后就一定未见过, 听闻系好怀旧既𩠌, 宜家无咩地方会做. 本住大无畏既精神, 我吃左一啖, 当然系夹住3样野一齐食啦. 我平时唔食肝, 唔食肥糕. 不过. 呢个肝好入味, 实实地, 好味啊... 但系唔敢全旧食, 真系胆固醇超哂标, 一试就无妨既其他𩠌菜都大大碟, 带酒黎又唔收开瓶费. 最值得一提系, 虽然酒楼系有D旧, 不过地方干净, toliet都有装修又企理, 唔似一般旧区酒楼咁dirty.

考心思既怀旧菜 - 金钱鸡, 鸭脚包
霸王鸭