2023-01-10
🤍吃扒 🖤旺角豉油街108地舖📍餐廳門面以紫色為主,紫色外牆夠eye catching👁好易搵到,設計色調帶點調情,價錢好平民,menu百零蚊就鋸到扒,lunch幾十蚊就得。🍴特選肉眼扒 $178肉眼扒好大塊,差唔多蓋哂成個鐵板,店員會先幫手將醬汁倒落鐵板上,細心位會提供大塊餐巾擋住,鐵板嗞嗞聲熱辣辣,揀左7成熟,切開肉質嫩紅好軟腍💯。🍴20cm吉列豬扒 $158吉列豬扒上枱同朋友都「嘩」一聲!超級巨大,真材實料冇誇大,而且有厚度又脆。外表酥脆炸得金黃,脆皮薄唔厚粉炸得均勻,而且保留水份juicy唔乾,食到外層麵包糠酥脆粒粒同軟嫩肉肉。揀選洋蔥汁另上唔怕浸淋👍兩個餐可以配意粉、飯或薯菜,夠哂飽肚。🍴套餐 +$25套餐配牛油餐包、餐湯(豬骨湯/羅宋湯)、飲品同甜品。羅宋湯足料開胃而且熬得入味!唔係罐頭湯!餐包烘得暖暖地好鬆軟,可以浸係餐湯上。🍨甜品甜品係雪糕球,雪糕冰凍香滑,加上七彩糖針好靚,我地今次係芝麻味,見到隔籬枱係雲呢拿,如果唔愛芝麻味嘅朋友記得提前request啦。🍦焗番薯薯條配雪糕 $68底層係焗過番薯條,鋪上厚厚棉花糖,面層雲呢拿雪糕,焦焦脆脆,番薯條沾上棉花糖溶,又凍又熱
🖤旺角豉油街108地舖
🍴特選肉眼扒 $178
🍴20cm吉列豬扒 $158
🍴套餐 +$25
🍨甜品
🍦焗番薯薯條配雪糕 $68
底層係焗過番薯條,鋪上厚厚棉花糖,面層雲呢拿雪糕,焦焦脆脆,番薯條沾上棉花糖溶,又凍又熱口感特別。