2018-10-08
爸爸間中中意去懷舊餐廳感受一下過去,知道有間火鍋餐廳裝修懷舊,於是即刻帶佢去,咁岩佢都好中意打邊爐上去到感覺唔係一般既火鍋店,裝修甚有心思,真係好似返左五六十年代既店咁我地兩個人點左每人258既花膠雞煲套餐先係有自助醬料,最中意撈指天椒炸蒜之後會有餐前小食炸魚蛋燒賣香口又彈牙小食多滋味等左冇耐個花膠雞煲就來了,份量比想象中多,花膠都比想象中大塊呢到係大半塊花膠,都好黏口入味,雞煲汁入哂花膠 香香辣辣雞件大大件,仲有雞脾肉唔會煮得好老 啖啖肉又Juicy食完雞煲換一個藥膳湯底打火鍋先送上一個海鮮拼盤,有蝦、蠔、魚片、大蜆、青口同墨魚滑個人好中意食蝦同埋魚滑大大隻蝦又鮮甜又彈口任叫既就左安格斯牛、美國肥牛個人好中意個安格斯牛,唔太厚都唔薄,厚度適中,滾起來十秒真好好味,牛味出哂黎,入口即溶既感覺另外都叫左好多火鍋料:金菇、生菜、冬瓜、腸仔、龍蝦沙拉丸、牛柏葉、芋絲等等好多選擇所有叫既配料都係新鮮又靚既,加埋藥膳湯底食係更香 清清地好健康個人中意食牛柏葉和芋絲吸哂啲湯汁食飽之後原來仲有甜品:紅豆沙冰夠甜夠凍,敏感牙齒既我唔太食到不過食左幾啖都爭好味258一位再加一都唔錯性價比幾高
我地兩個人點左每人258既花膠雞煲套餐
先係有自助醬料,最中意撈指天椒炸蒜
之後會有餐前小食炸魚蛋燒賣香口又彈牙小食多滋味
食完雞煲換一個藥膳湯底打火鍋
任叫既就左安格斯牛、美國肥牛
食飽之後原來仲有甜品:紅豆沙冰