2022-07-06 128 浏览
金鳳的鐵板牛扒相信都唔少人食過咖啦,今次竟然系尖沙咀行街都撞到距地有分店,梗系要繼續食肉之旅,鋸個扒啦。店鋪都相當大,熟悉的港式扒房風格,攞號埋位都相當快。Menu都相當多選擇,美式扒餐,港式扒餐,飯餐都有。最愛的依然系美國牛小扒,梗系要繼續order啦,朋友就試下蘇格蘭牛扒。扒連餐包同餐飲(紅/白湯),正常嘢啦。白湯味道OK,正常水準,呢個唔系重頭戲,無所謂。餐包皮脆內軟,裡面仲系暖粒粒,搽埋牛油,都好好食。7成美國牛小扒,餐上黎果時,店員先會問你攞乜汁,我就揀左蒜蓉汁,一落就咋咋聲,配埋薯菜,絕對夠飽。牛扒夠厚身,表面焦香,內裡肉汁豐富,牛味十足啊。搭配蒜蓉汁真系勁好食。蘇格蘭牛扒真系超大份,鐵板都擺唔落甘滯。落噶系黑椒汁,肉質都相當唔錯,但個人更喜歡牛小扒果種牛油的芬芳。總結:一如既往的有水準,出品品質有保證。

總結:一如既往的有水準,出品品質有保證。