2024-04-10 208 浏览
放工好肚饿突然好想食扒,就谂起呢间细细个阿爷带我嚟食嘅扒房🥹估唔到间餐厅咁耐,人流都仲系咁多,不过都等咗一阵就入到去👍见到餐牌啲肉已经流晒口水,谂咗冇耐就叫咗顶级西冷牛扒餐配带子同埋美国安格斯肉眼扒餐。拣左红汤,好欣赏佢入边加左好多菜😂两个餐包上枱仲系热辣辣既,中间加啲牛油再浸落罗宋汤入边,无得顶🤤沙律就正正常常呢块安格斯够洒厚,两块扒都叫咗五成熟,生熟度岩岩好,依块咬落去比较有层次口感因为够厚,完全唔韧肉眼扒比我想像中薄,一开头以为会唔够食,点之最后饱到要系餐厅坐多半个钟先走得😂劲大块,个人中意呢块多啲原因佢牛味会重啲,虽然薄啲但无令佢既半成熟失准。回忆啊,食食下好挂住公公🥹呢间扒房除咗扒好食,仲食出人情味👍

拣左红汤,好欣赏佢入边加左好多菜😂

沙律就正正常常