2022-10-17
呢間鋪頭環境玩味感十足,裝修全部係用番80-90年代既風格,麗花皇宮、夜總會風格、古惑仔漫畫等等🥳俾到驚喜我地😌每枱既間隔就好似大排檔咁,可以嘆住冷氣同朋友傾計食野,又有番懷舊既感覺,仲有懷舊金曲聽,都咪話唔爽🫢餐廳大概有大大小小10幾張圓枱,每張枱分隔都幾遠,打邊爐通常都會多啲食物散開擺都好足夠空間,講野大聲少少都唔驚打擾到其他人🙊店員服務態度非常親切,帶你入位之後會同我地講解菜單,順便推介時令海鮮🦞,每日都會有3-5種當日最新鮮提供既海鮮。佢地亦有個火鍋醬料百寶盒(每位$18),店員會逐枱簡介唔同醬料既配搭,值得一讚👍🏼*開胃小菜 $40*每枱會供應2款開胃小菜~今次我地食左拍青瓜同花生🥜*莫生氣椰椰雞湯底 $178*考慮到打邊爐熱氣,所以揀個清熱既湯底中和下。呢到有12款湯底俾我地揀,加$20仲可以雙拼,豐儉由人😌 打邊爐最重要係湯底,店員建議我地可以飲左一碗湯先再打邊爐。莫生氣椰椰雞湯底一上枱會配埋原個椰青係我地面前倒落去鍋中,雖然呢個湯底價錢屬於中上,但會再配埋一碗雞肉俾我地,感覺上就好似多左碟餸俾我地咁。雞肉大概有10幾件,全部大大件啖啖肉🤣🐥*頂級安格斯牛頸脊 (例) $
*開胃小菜 $40*
*手打五寶丸 $98*
*雙籽鮮蝦雲吞 $80*
*西班牙黑毛豬 $138*
*皇帝菜 $45*
出面食菜最怕污糟,今晚呢碟皇帝菜絕對乾乾淨淨,又唔會老,打邊爐到最後整番碟菜就perfect喇~