2023-03-13 23 浏览
最鍾意復古風既室内設計,最近上網見到旺角有一間新開復古舊式設計既扒房【吃扒】,所以就去試下。餐廳裝修真係非常復古,連燈光燈飾、臺凳都係。雖然餐廳主打鐵板,但係又唔會入到去覺得好重油煙味。全部扒類,包括鐵板都可以自由搭配薯菜、意粉或者飯,同有4款醬汁可選。 熱熔芝士紐西蘭牛柳:配薯菜黑椒汁,熱辣辣鐵板上,店員會當住你面加火焰cheese。食到最後、鐵板仲係好熱。牛柳要5成熟,但係可能鐵板上,所以都差不多全熟,但肉質都仲係好軟。略嫌調味有D鹹,所以再加cheese會偏鹹。但係醬汁調味都非常不錯,薯菜好好食。 20cm吉列豬扒(+$18配熱熔芝士):配意粉蒜蓉汁。因爲真係好大塊,所以無得用鐵板上。自己鍾意食cheese,所以呢個都加左cheese。豬扒個炸皮好薄,好脆、裏面個肉好厚實但又完全唔會柴。個汁唔會太鹹,而且豬扒本身調味較淡,所以加cheese岩岩好。 各加$25配餐包括餐湯、餐包、甜品、飲品(特飲+$15) 青檸咸檸檬梳打:鹹鹹地又幾refreshing,因爲係無糖,所以好解渴。 Rosemary紅茶梳打:雖然都係標注無糖,但個底都係有少少。無咩Rosemary味,但係茶底加梳打好
各加$25配餐包括餐湯、餐包、甜品、飲品(特飲+$15)
Rosemary紅茶梳打:雖然都係標注無糖,但個底都係有少少。無咩Rosemary味,但係茶底加梳打好特別同refreshing。
真係好大份,而且CP值好高,服務又好,真心推薦。