2022-10-08
又到食雞煲嘅季節喇🤩 尖沙咀有間特色雞煲😍 係70-80年代港式懷舊主題雞煲火鍋店!店入面有好多打卡位,全部都係懷舊復古風,有古典留聲機, 乒乓球檯, 兒時足球機etc, 好過癮😆 重有個好勁嘅「龍鳳呈祥」打卡位🤣 可以感受下傳統中式婚禮嘅氣派, 餐廳重播經典嘅流行金曲呢🎶餐廳都有提供好多款雞煲火鍋!你想創新試新野又得,傳統又得!我就食咗秘製黃硯惹味辣雞煲!有半隻雞同大大隻黃硯,配埋秘製醬汁炒,好入味😋之後梗係唔少得打邊爐啦, 我哋揀咗雞湯, 都幾鮮甜嫁~ 之後就叫咗: ✨手打本地牛肉👉 鮮紅色嘅牛肉,佢d紋都好靚, 食落牛肉味濃 ✨重叫左蜂巢豆腐,娃娃菜,配打邊爐嘅湯好好味💕✨最後仲有飯後甜品!佢有個位可以即場整棉花!食埋個甜品滿足晒🤪 📍龍鳳呈祥 @lungfung_chickenspot九龍尖沙咀加拿分道16號金輝大廈2樓全層#龍鳳呈祥 #新派雞煲 #雞煲 #尖沙咀美食 #尖沙咀火鍋 #尖沙咀美食 #榴槤 #鹹蛋黃 #復古風 #懷舊風
✨手打本地牛肉
👉 鮮紅色嘅牛肉,佢d紋都好靚, 食落牛肉味濃
✨重叫左蜂巢豆腐,娃娃菜,配打邊爐嘅湯好好味💕
📍龍鳳呈祥 @lungfung_chickenspot
九龍尖沙咀加拿分道16號金輝大廈2樓全層