2009-10-08
SEP 22, 2009 (TUE) DINNER 忌廉粟米肉粒飯 $24 (配凍綠茶 +$3)真係好懷念呢個飯,記得小時候好愛吃呢個飯,雖然係平凡過平凡,但小妹依然到現在還很愛吃!咁啱今日又有喎!諗都唔駛諗就揀咗佢喇!餸一大碗真係見到就開心,D汁好似金寶忌廉湯我鍾意呀!裡面有好多嘅粟米、火腿、洋蔥&肉粒,對我嚟講呢個飯盒已經滿足到我可以想當年la!哈哈!個個都爭住食我D餸呀!食快D先得喇!呀活咖喱脆炸豬扖飯 $30 (配凍綠茶 +$3)哇!塊豬扖有個飯盒咁大塊,真係邊有咁大塊架,嚇死人咩!脆得嚟仲有少少肉汁流出嚟,又幾好味喎!咖喱汁係另用一個盒分開放的,都好大盒吓!夠多汁,仲幾好味添!但始終覺得非常唔環保!不過已經有改善la,之前塊豬扖唔係咁大塊都另外用一個盒放,真係好浪費!呀活咖喱牛腩飯 $32 (配凍綠茶 +$3)一樣咁唔環保喇!一盒飯、一盒餸,一個盒只放幾粒紅蘿蔔,真係不知其解呢?真係唔可以放在一起嗎?餸就唔係得好多,只有4舊牛腩、幾舊薯仔(不過好硬唔腍好似仲生嘅,認真唔好食)好彩咖喱汁多,可以送飯啫!今次啲綠茶好苦澀,幸好夠凍!
忌廉粟米肉粒飯 $24 (配凍綠茶 +$3)
呀活咖喱脆炸豬扖飯 $30 (配凍綠茶 +$3)
呀活咖喱牛腩飯 $32 (配凍綠茶 +$3)
今次啲綠茶好苦澀,幸好夠凍!