2023-08-26
📍串燒屋🔍 觀塘通明街54號地舖今日同朋友黎到觀塘,呢間之前食過一次覺得性價比好高,今日大家都想食串燒,呢間食物又可以自轉啱曬懶人🤣🤣有我鍾意嘅生蠔和青口,暑假仲可以任食3個鐘🤤🤍肉類串燒,個人喜歡🔹厚切牛舌🔹泰式豬頸肉🔹安格斯牛肩肉🔹黑毛豬五花肉🔹熊本一口牛牛舌肉質豐富且多汁,烤熟嘅牛舌保留著肉嘅鮮嫩度。豬頸肉香脆嘅外皮,烤完爽口又保持豬頸肉嘅鮮嫩口感。牛肩肉切得薄身好快烤熟,肉質嘅香濃和嫩滑度不錯👍🏻 五花肉烤完有豐富嘅油脂風味和肉汁🤤🤤一口牛烤完肉質嘅柔軟和口感嘅豐富度都唔錯😬🤍海鮮類,個人喜歡🔹海蝦🔹蒜蓉烤蠔🔹蒜蓉烤青口海蝦🦐大隻又鮮味,烤蠔好多蒜蓉夠曬香,蠔🦪肥美多肉!今次食青口比蠔更新鮮,食佐好多青口🤭🤍呢間炸物選擇都多,個人喜歡🔹芝士蝦球🔹吉列生蠔🔹吉列魷魚圈🔹香芋地瓜丸🔹脆皮香蕉🔹榴槤波波🔹串炸鵪鶉蛋炸物炸得外酥內嫩,幾高質!香芋地瓜丸咬落去煙靭,地瓜味濃郁,脆皮香蕉口感好得意,香蕉味濃郁~榴槤波波勁鍾意食😍😍好香口又濃榴槤味~串炸鵪鶉蛋好少見,用黎炸更豐富口感!🤍蔬菜水果類,個人喜歡🔹蒜蓉烤茄子🍆🔹牛油金針菇🔹菠蘿🍍蒜蓉烤茄子🍆和牛油金針菇。茄子細細條烤好快熟,舖頭考
📍串燒屋
🔍 觀塘通明街54號地舖
🤍肉類串燒,個人喜歡
🔹厚切牛舌
🤍海鮮類,個人喜歡
🔹海蝦
🔹蒜蓉烤蠔
🔹蒜蓉烤青口
🤍呢間炸物選擇都多,個人喜歡
🔹芝士蝦球
🔹吉列生蠔
🔹吉列魷魚圈
🔹香芋地瓜丸
🔹脆皮香蕉
🔹榴槤波波
🔹串炸鵪鶉蛋
🤍蔬菜水果類,個人喜歡
🔹蒜蓉烤茄子🍆
🔹牛油金針菇
🔹菠蘿🍍
蒜蓉烤茄子🍆和牛油金針菇。茄子細細條烤好快熟,舖頭考慮得幾貼心~可以再自行加自己鍾意嘅調味料🧂牛油金針菇就要去雪櫃攞,一盒份量都幾多的!仲有烤菠蘿🍍都出色味道甜甜的