2020-11-28
同好朋友慶祝生日,因為佢講明好想食牛,所以就揀咗呢間之前同佢食過嘅吉列牛。我哋揀咗吉列牛定食併咖哩忌廉雞肉烏冬,牛舌雞肉串,Passion Punch, 熱紅棗茶吉列牛:甫上枱嘅吉列牛係生的,要自行放上去小爐上加熱,隨著自己喜愛嘅生熟程度,伴飯吃,好正,我比較鍾意7成熟,牛肉比較嫩滑一點,加上外脆的吉列皮,好好味! 好朋友就喜歡食全熟,她也大讚!咖哩忌廉雞肉烏冬:忌廉沒有味道,但用來影相就好得意,好似食緊一碗忌廉咁,咖哩唔辣,但都幾香,適合唔食辣嘅朋友。牛舌雞肉串:本身我唔鍾意食牛舌,不過好朋友想食,就試下,呢枝牛舌雞肉串質感只有雞肉,不太吃到牛舌,但沾上汁後,好味道!Passion Punch: 好清新,完全可以減少吉列牛一點的油膩感