2006-05-15
今次係第一次幫襯呢間舖,由於查看到各食家的食評,所以於母親節前兩星期已訂好位,仲係五位近窗口位,都有好多驚喜!第一個景好靚,我地食6:30-8:00,一路睇住個日落,好正!店內環境好好,啲店員好有禮貌,不停加茶同埋同我媽子講咗好多次:母親節快樂!又幫我地影相!食物方面:點咗雲吞雞(啲湯幾正),醉轉彎(酒味好香,一家都鐘意食!),醬蹄反而麻麻(好淡!),宮保蝦球(中規中舉,不過少量唔多!),石頭海鮮炒飯(幾好!),阿拉湯包(好食,皮好薄,好多湯!),粗炒(好油!)後來甜品點咗擂沙湯丸(本來想點高力芒果奶皇,但太飽)啲店員仲特登幫我地收晒啲嘢,一人比一個小碗去食,好細心!以佢食物質素同服務,我地一家五口都係食咗430元,都好抵,節日算好平,但相信叫母親節餐會仲貴啲,所以都係散叫抵啲! 下次有機會會再來!