2019-06-07
最近媽咪生日,我地兩個就想同佢食d好野慶祝下,咁因爲佢都鍾意食日本野而我地又好耐無食,咁就決定同佢食餐放題賀一賀佢!係朋友介紹下我地就揀左食旺角的吉壽,我地就book左7:00。咁好好彩去到我地就唔洗再等好耐就可以入去,而且仲有位置寬敞的卡位俾我地坐,食都食得開心d!🤤咁照舊一開始食放題緊係睇下佢有咩前菜熱食開下胃先la xd 前菜方面我地就攞左d泡菜,八爪魚仔同螺肉,食落都算做新鮮,質素幾好,不過其他就唔攞太多la,廢事眼闊肚窄,太飽食唔到主菜哈哈😂一貫我地的作風,⼀開始梗係狂刷最回本的刺身la!我地大包圍咁叫左帆立貝,三文魚,呑拿魚,玉子,劍魚,甜蝦,北寄貝,鮑片同榮螺等等。我覺得大部份都值得encore,而其中三文魚同帆立貝就真係大推,前者夠曬肥美,後者甘甜,而媽咪就鍾意食呑拿魚,夠鮮甜肥美😋卷物方面,我地幾款都叫左每人一件,其中鰻魚忌廉芝士卷同芝士軟殻蟹卷呢d香口野就岩曬我地呢d後生,而我媽咪就鍾意食傳統的花之戀😋除左卷物,我仲叫左海膽手卷,又係一回本之選擇,質素方面唔算非常出色,不過都唔會腥苦,可以encore👍🏼另外我地仲點左少少天婦羅,其中炸鮮奶新鮮得黎而且入口外脆內嫩十
咁照舊一開始食放題緊係睇下佢有咩前菜熱食開下胃先la xd
一貫我地的作風,⼀開始梗係狂刷最回本的刺身la!
另外我地仲點左少少天婦羅,其中炸鮮奶新鮮得黎而且入口外脆內嫩十分香甜,而炸蝦炸蟹棒都幾香口而且啖啖肉,食到我地lam lam脷😛
而我地最後亦叫左牛油炒粟米同燒菠蘿,都係水準以上,作為今次放題的完美句點👍🏼