2018-07-12 204 浏览
呢间铺前身系m1 bar, 转左做餐厅。 楼底好高。 我地早几日就订左枱。 5个女仔食生日饭。个餐牌都几多饮品, 啲饮品都几靓, 几特别。但系non-alcohol drinks 就唔系太多选择。我地点左唔系太多食物呢个薯条炸得几好, 好多芝士丝, 但系个truffle oil 就唔太香。个沙律都几好味, 啲菜几新鲜, 每样料都好足。个taco 入面好多芝士, 啲波菜焗得岩岩好, 唔会好老好鞋。The right platter好多人叫左呢款, 鸡翼都juicy, 其他食物正常,全部都系得两旧, 300蚊黎讲,份量有啲少。2杯 Mocktail 都偏甜, 饮品价钱系中环价, cocktail 百几蚊一杯, 2啖饮晒。重点黎啦。呢间餐厅系好多好多好多人庆祝生日既。我地系第一枱食蛋糕,佢帮我地个蛋糕插左支烟花, 全场都拍手。之后好多枱都有食蛋糕, 每次都有烟花睇同全场掌声, 气氛好好。虽然大家已经再冇咁surprise,但系成餐饭应该一共有5枱人切左蛋糕。 顺带一提, 呢度免收切饼费

个餐牌都几多饮品, 啲饮品都几靓, 几特别。
但系non-alcohol drinks 就唔系太多选择。

我地点左唔系太多食物

Parmaesan  garlic  truffle  oil  fries

个沙律都几好味, 啲菜几新鲜, 每样料都好足。

Octopus  salad  with  borehole,  orange,  grapefruit,  cannellini  beans,  cherry  tomato  in  citrus  dressing

Mexican  spinach  cheese  taco

The right platter

The  right  place  platter
Dr.  Kitty

Ginger  season

重点黎啦。
呢间餐厅系好多好多好多人庆祝生日既。

顺带一提, 呢度免收切饼费

庆祝纪念
生日