2016-09-06 3535 浏览
朋友話想食日式燒肉,於是為佢豪一豪食散叫燒肉啦,滿足吓自己同朋友!點餐模式同日本好相似,有部平板電腦俾你點呀點。全部都係中文字,又多款揀,慢慢揀!叫咗個燒肉五品盛合-燒肉汁,有牛舌、雞件、豬頸肉、上級牛肋肉、胸腹肉。當中以牛肋肉最有牛味,每塊長闊比例相約,感覺好有質素。點醬油都好特別,除咗有辣醬同醬油點外,仲有啲特色醬汁,有個呈奶黃色嘅,仲有啲芝麻,呢個咸得黎有少少令人上癮,因為唔係死咸。唔想點醬汁都可以混合其他配料一齊食,叫咗個綠葉生菜拼盤。生菜脆卜卜好新鮮咁,夾上自己喜歡嘅肉類,同埋配料,啲配料都好韓式下(呢家明明係日本燒肉店?!),有辣醬啦,生蒜片啦仲有Kimchi,放晒落食好refreshing, 肉同菜有咗個平衡點。唔係好夠飽,叫多碗泡菜牛肉bibimbap石頭鍋飯,材料都幾足下,包括泡菜、肥牛、芽菜等蔬菜,連埋韓式辣醬撈撈撈,每啖都有料有飯,感覺好健康同實在返。後記: 最後玩吓部平板電腦,分別按吓「要加茶」同「埋單」,睇吓邊樣反應快啲。結果當然係叫埋單快啲,唔使兩分鐘就有得埋。茶呢,按咗兩次等咗5分鐘,仲要叫多次路過嘅侍應先有。當時餐廳8成滿。