2011-09-12 956 浏览
快接近中秋节, 原先是想选一间有池畔BBQ , 可赏月的, 上网见此间环境几好, 价钱都好OK , 又有四小时免费泊车, 试试啦 , 结果有点失望 食物方面 , 相比起昨天的湾景厅, 都不算太少, 但感觉好像去了快餐店, 大部份是极普通之选 , 没特别 . 熟食 --- 牛尾 , 生菜冬姑 , 彩椒炒珍宝肠贡丸--- 炸鱼柳 ( 有 D 油益味) , 麒麟豆腐 (个名几好听, 即系火腿蒸豆腐 ) D豆腐好鞋 海鲜--- 长脚蟹 , 螺 两样都好有海水味, 几咸 , 青口 , 中虾感觉唔多新鲜, 无试 鱼生寿司---- 鱼生只得三文鱼一款, 寿司有几款 , 普通啦 BBQ ---- 朱扒无味 , 羊架好细块得块骨所以无攞 , 牛仔骨都OK啦 日式天妇罗番薯 , 串烧沙嗲 普通啦 , 炸鸡翼唔得 粉丝蒸元贝亚女话OK, 但取过一次( 2 只 ) 之后就唔见再出 , 我无缘尝试 沙律 , 火腿都有几款 , 简直系快餐店D下午茶餐 栗米汤好水 唔得 , 龙虾汤都勉强合格啦, 不过无料的. 即炒意粉, 多款材料 , 两款

是极普通之选 , 没特别 .

熟食
--- 牛尾 , 生菜冬姑 , 彩椒炒珍宝肠贡丸

海鲜
--- 长脚蟹 , 螺 两样都好有海水味, 几咸
, 青口 , 中虾感觉唔多新鲜, 无试

鱼生寿司
---- 鱼生只得三文鱼一款, 寿司有几款 , 普通啦

BBQ

日式天妇罗番薯 , 串烧沙嗲 普通啦 , 炸鸡翼唔得

沙律 , 火腿都有几款 , 简直系快餐店D下午茶餐

栗米汤好水 唔得 , 龙虾汤都勉强合格啦, 不过无料的.

即炒意粉, 多款材料 , 两款酱汁选, 都OK啦, 唔够饱就不可错过此车仔了

甜品太甜 , 芝士CAKE 好似想溶咁 , 好似系芒果糕GA物体食一口己放弃 ,
雪糕是 "雀巢" 杯装 , 几款味道 , 但昨天才食过"Hagen Dazs" 这个雀巢真系顶唔顺
好彩后期出了一煲 芝麻汤圆
姜汤有姜味但又唔太辣唔太甜 , encore 了两碗呢

顺便反映一下餐厅地板"痴立立" 行到边都觉得黏鞋的 , 一定要改善

好彩有呢档即炒意粉, 才可饱肚
有姜味但唔太甜唔太辣, 几好.
2011-09-10
好彩有呢档即炒意粉, 才可饱肚
有姜味但唔太甜唔太辣, 几好.