2022-06-05
🤍Verde Mar🖤西環西營盤水街41號地舖👩🏻🍳知道西營盤有好多有特別嘅餐廳,今次試吓下一間墨西哥餐廳。餐廳以純白色田園風格做主題,旁邊仲有個小花園,種咗好多植物,仲見到職員好悉心咁打理啲植物🌿🌱🌵係一間好有特色嘅餐廳,呢度嘅仙人掌同牛油果都係主打🌵🥑係香港少見嘅特別餐廳🥑Avocado Fries $79第一次試炸牛油果,口感好似炸粗薯條,配埋特色檸檬醬汁一齊食,食落唔會油膩!呢個好特別,值得一試😋🍗Fried Chicken $89一碟有6隻雞鎚,即叫即炸,好脆口!可以點埋餐廳嘅辣茄汁一齊食,醬汁好特別,好惹味! 🐟Halibut Veracruz $189 (+Mexican Rice $35)我哋叫咗個主食,額外加咗個墨西哥飯,魚係有炸過,外皮好脆,魚肉嫩滑,魚本身無咩骨所以啖啖肉。而最特別嘅係魚上面鋪滿咗墨西哥醃酸菜同酸醬汁,食完好開胃,建議另外配飯撈埋個汁同酸菜👍🏻🍨Avocado Icecream $88見呢度係主打牛油果,梗係試埋呢個牛油果雪糕啦,佢還原咗半隻牛油果😂非常得意,可以打卡!佢嘅牛油果比例好高,成個雪糕質地好滑,又唔會好甜!中間嘅芒果雪葩亦都好好食,完
🖤西環西營盤水街41號地舖
🥑Avocado Fries $79
🍗Fried Chicken $89
🍨Avocado Icecream $88
見呢度係主打牛油果,梗係試埋呢個牛油果雪糕啦,佢還原咗半隻牛油果😂非常得意,可以打卡!佢嘅牛油果比例好高,成個雪糕質地好滑,又唔會好甜!中間嘅芒果雪葩亦都好好食,完全無假芒果味👍🏻