黎到呢间位于宋王台站B3出口,行5分钟就到到嘅文青Cafe 。Blossom喺IG度已经经常地见到有人打卡,现场入到去,里面嘅气氛有惊艳到我❤️佢有设吧枱,同埋普通枱,装修以深木色系为主。楼底都够高,文清嘅气氛浓厚。因为我哋净系饮杯咖啡同食个甜品,所以安排咗我哋喺吧枱度坐,反而更加有惊喜。吧枱位除咗好好打卡之外,当你望住个咖啡师帮你调配一杯咖啡,即场闻到香浓嘅咖啡味,系另类嘅感受👍🏻👍🏻今次叫咗Dirty ($50),热嘅Espresso加上冻嘅鲜奶做出左层次感,入口亦都好香滑,Espresso嘅选豆唔会话过苦涩或者果酸太重👍🏻👍🏻跟住仲叫埋喺IG成日见到人哋打卡嘅Tiramisu,忌廉够顺滑,咖啡Espresso够香,系一个唔错嘅Tiramisu。不过可惜嘅系佢用上咗海绵蛋糕底,而唔系lady finger, 同埋如果多番少少冧酒味,就会更加出色。好推荐呢间文青咖啡店,享受一下慢活嘅生活,叹一杯咖啡食一个甜品,可以系同朋友倾吓计,又或者带本书,电脑嚟享受下慢活嘅时光👍🏻👍🏻👍🏻

Dirty

Tiramisu