2016-04-10 827 浏览
一向都知觀塘有很多有特食既CAFE,今次就揀左慕茶,點解呢?因為有多款茶味既雪糕同埋抹茶意粉,,所以就慕名而來啦打開門,緑色既牆身加上音樂,令人十分放鬆,,,,打開MENU,茶味雪糕有很多,,,有功夫茶、、桂花黃茶、蜜糖苿莉花茶,普洱茶,玄米白茶等我地2人決定搽茶卡邦尼鮮蝦意粉同3球雪糕,雪糕叫左佢後上,等左一陣抹茶卡邦尼鮮蝦意粉黎到,已經聞到好香,,一試之下,果然好食,個汁濃濃地,又唔會蓋左抹茶既味道,但係又唔會太"流"配合得很好,,跟著食完就叫佢上埋個雪糕其實個色差不多,好難分丫><先試左手個個,原來係蜜糖苿莉花茶,我最初以為係功夫茶...因個味好似差太多..但係好有茶既味道,右手就係桂花黃茶,呢個係雪芭既,桂花味好香,,咬到有少許桂花,最下面就係功夫茶,其實係試左功夫茶先分到個個係蜜糖苿莉..因為呢個甘味突出,重茶味D..總括來說,我最功夫茶,朋友就愛桂花黃茶..如果可以用碟上就更加好啦下次要試三文魚黑松露意粉再加花茶,,因為聞到隔離枱個意粉好香丫,同埋個茶花茶D茶包好似係自家制
打開門,緑色既牆身加上音樂,令人十分放鬆,,,,

我地2人決定搽茶卡邦尼鮮蝦意粉同3球雪糕,雪糕叫左佢後上,
跟著食完就叫佢上埋個雪糕
其實個色差不多,好難分丫><

2016-04-09