2021-10-17 320 浏览
最近睇YouTube有位食評家去到呢間餐廳親手入廚房整酸菜魚 睇到非常吸引 所以搵咗個星期日一家四口去試吓菜 星期日下兩點半左右入坐 被安排坐一張圓枱 我哋叫咗一個午餐酸菜魚跟拉麵 一個海南雞飯一個酸辣湯麵 散叫一個回鍋肉(走辣) 午餐跟一個三小碟 我自選三款 飲品我叫咗兩杯百香果菠蘿茶 一杯鹹檸檬梳打 一個自家製冷泡茶 先講食物 前菜三小碟 酸菜魚拉麵 酸辣湯麵味道唔差可以一食 海南雞飯 雞份量小到我唔知點去衡量($108) 跟白飯唔係油飯 味道一般 回鍋肉真係睇到都想問呢碟係乜 成碟係豬肉片炒京蔥仲要係冇乜(豬肉片)仲要收$88👍👍👍 原本飲品其實冇咩特別都唔想多講 最特別應該係個冷泡茶 因為係我食晒野先最後到 原因係話即叫即泡😂😂😂收$18好抵飲重點係要講呢間餐廳嘅樓面 全個場目測有6個人加一個專人櫃面收錢合共7人 全個場唔多人入場食野 但奇怪嘅係 只係得一個人識落單 識落單嗰位呀叔我覺得應該要加佢人工 乜單都係佢落 咁個結果咪落錯單囉😂😂😂 叫嘅佢唔落 落嘅就落錯 錯完又再錯 其他嘅員工 有乜事就叫呢位(落單專員) 唔死就其 所以我比嘅評語係 咁有名氣攪間咁嘅餐廳 真係祝你好運
我哋叫咗一個午餐酸菜魚跟拉麵 一個海南雞飯
所以我比嘅評語係 咁有名氣攪間咁嘅餐廳 真係祝你好運🙏🙏🙏