2008-03-28
我同女朋友趁假期從澳門過黎試下,六點左右去到排緊2號籌,我就抽到45號,行左街個半鐘左右就岩岩好到我地店內好窄但環境算唔錯,由於我地拎住購物袋,有個侍應都幫我地拉凳,感覺良好今次屬於豪食,所以我地都叫左好幾款貴價食物:鵝肝壽司:入口即溶,回味無窮,所以食完再點多碟珍寶帶子壽司:呢個唔洗多講,招牌菜火灼帶子壽司:都唔錯火灼魚背壽司:口感幾好,值得一叫金目鯛壽司:貴,不過比普通的鯛好味少少池魚王壽司:爽口新鮮少筋吞拿魚腩壽司:肥美軟腍,味道都算難忘熟吞拿魚腩壽司:怪怪地,蝕了A5和牛壽司:軟綿綿肉汁又唔會流出,但有咬感,五粒星油甘魚腩刺身:最肥美的一款,肉質一柳柳層次分明蟹棒壽司:呢個見日本料理長親手新鮮包出黎,所以少有地係迴轉帶上面拎左碟試,多汁鮮甜富士蘋果:比一般的蘋果多汁,咬落唔會好硬身南瓜雪糕:普通味道總括黎講今餐個人比九十分,其實我坐正係料理長前面,見到佢好認真咁包壽司,切蘋果,同埋每隔一段時間就會將迴轉帶上面放耐左的壽司劈落垃圾桶;比我最深印象就係佢切蘋果戈時發現唔靚就即係拋落垃圾桶,我讚佢地壽司好味佢仲好開心同有禮貌咁同我同日文講多謝添!我又唔覺得佢地係某些人所講咁樣咁差。不
今次屬於豪食,所以我地都叫左好幾款貴價食物:
鵝肝壽司:入口即溶,回味無窮,所以食完再點多碟
珍寶帶子壽司:呢個唔洗多講,招牌菜
火灼帶子壽司:都唔錯
火灼魚背壽司:口感幾好,值得一叫
金目鯛壽司:貴,不過比普通的鯛好味少少
池魚王壽司:爽口新鮮
少筋吞拿魚腩壽司:肥美軟腍,味道都算難忘
熟吞拿魚腩壽司:怪怪地,蝕了
A5和牛壽司:軟綿綿肉汁又唔會流出,但有咬感,五粒星
油甘魚腩刺身:最肥美的一款,肉質一柳柳層次分明
富士蘋果:比一般的蘋果多汁,咬落唔會好硬身
南瓜雪糕:普通味道
總括黎講今餐個人比九十分,其實我坐正係料理長前面,見到佢好認真咁包壽司,切蘋果,同埋每隔一段時間就會將迴轉帶上面放耐左的壽司劈落垃圾桶;比我最深印象就係佢切蘋果戈時發現唔靚就即係拋落垃圾桶,我讚佢地壽司好味佢仲好開心同有禮貌咁同我同日文講多謝添!我又唔覺得佢地係某些人所講咁樣咁差。不過最後我都希望佢地可以保持水準,下次再過黎都會排多條隊食過^____^