2011-05-24 380 浏览
我地12人早一星期BOOK左上址BBQ慶祝生日,一入門口有一位門口卷頭髮個老呀姐(大約50歲)係粗聲粗氣話要12人到曬先比入,但當時全場95%係空位, 因為落大雨.但阿姐話我地分開時間黎要分開坐. 因為落雨焗住先來個8人入住等跟住去比收銀處比錢, 每位148, 咁我地費每人拎150出來, 去到收銀同個呀叔講, 你逐分收,方便找錢. 佢一聲, 你地咁樣分開比, 同我收曬找比你地有咩分別, 係態度勁差. 跟住仲因為咁同我地理論一分鐘. 大佬呀, 你咪比幾左2蚊我地囉, 佢駛唔駛大聲咁嘈之後,我地先黎個批就入坐D區, 先比一張8人枱BBQ, 當時場內好熱, 因為落雨佢地D STAFF 話人少唔開WINDOW過了30分鐘, 其餘4人到埋, 另外開一張4人枱, 事情開始了D區係高台闊只有3米, 只有一個出入口, 當時區內除了我們還有2枱客 佢地比了左邊4人枱, 右邊8人枱, 兩張枱闊度佔了一半, 未計兩個爐分兩堆兩個圈跟本燒唔到, 迫到每個人距離個爐得10CM我地問STAFF,我地見場內人數都無增加, 可否轉大枱, 佢話要問經理(門口卷頭髮個老呀姐)話唔得可否兩個爐拍埋, 圍一個圈慳番D位,卷頭

分兩堆兩個圈跟本燒唔到, 迫到每個人距離個爐得10CM

可否兩個爐拍埋, 圍一個圈慳番D位,卷頭髮個老呀姐話唔得
可否12人共用一爐, 卷頭髮個老呀姐話唔得
事實上, 如果真係跟足佢地指示, 左右咁燒, 後面2枱客係行唔到出去

我地既目的都係唔想咁迫, 同埋唔阻人
都唔知佢地咩心態
好似唔休做

好啦, 同場仲布紅衫馬尾大陸口音呀姐, 聲大大, 罵我一行人,
我忍, 最怒係1小時後, 有一枱人想轉枱佢又比
十分唔公平
食物普普通通
有熟食供應,但我同朋友見到其中一盆尤魚蘇, 係有D生生地,
咬唔到, 我地即係吐左

總括來講, 我唔會再黎, 今時今日咁既態度, 價錢又唔係平,
出面有好多CHOICE

是次真係我人生中第一次遇到咁樣做生意既鋪頭