2017-01-12 3802 浏览
今晚同朋友去试下一门嘅玉子烧⋯点知D service差到食咩都冇味⋯⋯入门口同佢讲我book左位,佢黑晒面话:你系有book!你系book半个钟前lor!我心谂,你唔俾位我咪算lor,我可以走,但你唔好觉得我好似欠左你咁。然后我想睇desert,问佢拿menu,佢话:你食完main course先啦!求佢拿menu都算!重要喺我同朋友中间中插张menu,有冇礼貌啊?然后俾张卡佢look,佢见到银联同master,然后好大声话:我地唔可以用银联!然后朋友话:哦。佢又听唔到然后讲左三次:唔可以用银联。然后我话:咁你咪用master lor⋯⋯真系好奇怪lor食个饭都要咁受气!