2018-03-25
星期五晚上係尖咀搵食,想搵間中價、坐得舒服、唔使等位嘅餐廳,於是上左中港城平台碰下運氣。見到呢間店細細,都幾多外國人食。見到門口餐牌價錢ok,啲waitress又不斷招呼入內,所以就諗住試下。我地2個人入左去,全店啲waiter/waitress都係講英文的。櫈都未坐暖就問我地飲咩,話睇下先,轉頭又問,sell完酒就sell有汽水,我話想要暖水佢又sell樽裝水,我地話tap water就得,佢竟然收左我地個水杯。隔一陣又問要唔要酒,話唔要就連酒杯都收埋。後來換左另一waitress落單,我地叫左一個pizza一個pasta,呢個又問飲咩,我又講一次要暖水,佢先死死地氣攞番2個水杯出黎,但fill左凍水。食物味道正常嘅(後來叫埋甜品),係啲service都係勁差!!最正係我地埋單後,佢叫我地還番張枱(“can you give the table back?”)!!嘩,咩事,我地坐左唔耐,食完都埋單啦,仲想點呀?埋得單就準備走架啦,唔使趕客呀嘛?!重點係佢冇其他人等位。呢間野真係唔掂,食物唔係話好出色,不過就算好食到識飛,啲服務已經夠趕客,大家想試要諗清楚!