今日去食野,比人鬧到一肚氣,話說要個餐無冬陰公湯問我轉咩湯,我答轉喇沙,跟住佢態度惡劣地大聲講「喇沙咩呀,喇沙湯定喇沙面,講清楚d呀」,於是我答你問我轉咩湯答你喇沙有幾唔清楚呀?大佬無啦啦比人鬧,於是話「會唔會你理解能力有問題智障jar」,跟住呢個唔知係老闆定侍應既人開始發左癲咁大大聲係咁鬧,下刪一百字,仲話話佢智障是人身攻擊,有咁既人係度你都唔夠膽食佢既野啦,點知會唔會加料,於是我唔食,佢居然唔比我走,我話你認為有權唔比我走既話報警lor, 個無知婦孺又真係報警,叫佢死唔去死,仲要我企係度等警察黎浪費我時間,我照走佢追到警樓下要我等警察,我真係唔想浪費時間,於是35蚊比夠50佢唔使找唔好浪費我時間,個無知婦孺居然唔收!死要等警察黎,有無法律常識力!派成7個警察黎為左35蚊既麵,仲要係個老闆定侍應既人拒絕收錢,最後要警察和解,佢先肯收,浪費我時間浪費警力。七個警察處理35蚊既麵,仲要食客比夠50佢都唔收,要七個警察和解先收!
下午茶