2018-02-14
去荷李活廣場買野, 未食野咁就食左先買啦, 睇下個商場有咩食之後,我地就揀左越棧,去到間舖頭,唔洗等位有得入去, 見又有下午茶,諗住爽啦。咁我地嗌左兩個下午茶餐, 野飲就一杯凍檸七, 另一杯就食完先嗌,熱既即磨咖啡。門面呀,裝橫呀,都係行大排檔風,坐硬櫈,但都企理既。下午茶, 唔貴,但又唔突別平,可以啦, 餓既岩晒,可以有飯轉一碗生牛肉金邊粉, 生牛肉以為會嫩啲啦,嘩,鞋過我啲皮,又實又老, 湯底就淡口啲, 粉就無特別香茅豬扒金邊粉, 一上黎,散亂既豬扒浸晒係碗粉到,見到都唔開胃, 立即就夾起晒, 當然無香茅味啦,但唔老既,都算ok重點黎啦,叫佢比辣椒,比左一碟,我問要多啲辣椒, 佢話要比錢嫁喎,我話你比得兩粒我, 要多啲要比錢??佢就話係咁嫁,要比錢, 痴根,食粉麵要辣椒要比錢,我真係頂唔順,而嗰粒青檸, 都唔知放左幾耐,一粒汁都無。最終個阿姐仲要口嗡嗡係到話,有個姐就叫佢加比我地。 大前題係,坐我隔離個阿姐, 之前要求時, 係無話要收佢錢, 成盒拎黎畢比佢!唉。。。最後叫埋野飲, 杯咖啡出其地ok, 飲左先記得影相!味道已一般,本身都仲會比ok, 但加個倒米無理阿姐。。立即扣分!
門面呀,裝橫呀,都係行大排檔風,坐硬櫈,但都企理既。
最後叫埋野飲, 杯咖啡出其地ok, 飲左先記得影相!