2019-02-23 340 浏览
因為同事推介佢地個$50 魚湯lunch set,話大份又好味,咁所以lunch就去試下。當日大約1點去到,見到門口都排咗三四個人,都明始終lunch時間預咗要排。所以我同同事就攞咗飛等入坐,但同我地一齊排隊嘅大部分都係一個人去食,所以我地雖然攞前啲嘅號碼,但有單人位就俾其他人入哂去。入面有個帶眼鏡嘅阿姐態度極差,我地兩個原本搭枱坐張4人枱,我地兩個坐係同一邊,對面係一對母子,但後來對面嘅仔仔走先,個阿姐就叫我同事轉去同對面個媽媽坐,變相我同同事就由一齊坐同一邊,變咗打斜坐,咁我就打算移過去同同事對住坐。點知就俾個阿姐喝住我話「我隔離有張圓枱有6個客要入嚟呀,你坐呢個位,我一陣入唔到去呀!」。我o哂咀問「吓?咁點食呀?」,個阿姐仲要話我「咩點食呀!你有你食,佢有佢食囉!」痴線架,咁我一開頭洗乜排咁耐隊呀?!同我單人入座有咩分別呀? 所以我就答咗句「痴線架,咁樣食法,咩事呀?」,個阿姐仲話我鬧佢,鬧返我「痴咩線呀,咁食法有咩問題呀!」,又話我態度差乜乜乜。然後後面有枱中學生已經食完飯,飲緊嘢打緊機。個阿姐仲走過去話「阿妹唔好再打機啦!食完嘢未呀!」,係度趕人走,仲要同另一個夥計大大聲俾說

然後後面有枱中學生已經食完飯,飲緊嘢打緊機。個阿姐仲走過去話「阿妹唔好再打機啦!食完嘢未呀!」,係度趕人走,仲要同另一個夥計大大聲俾說話人聽,講「食完又唔走,係度打機,阻住哂我啲位!」

講真呀,你位唔夠就唔好逼咁多人入嚟啦,我見食評話咩個魚湯又鮮又重魚味,真係兩個字講哂—無味!個魚湯零魚味,態度又差,請都唔會去第二次