2020-09-06
去買完餸,11點見佢轉咗午餐menu就買外賣叫咗一個午餐set 咖哩牛仔柳,再加豬頸肉炒公仔面,當時門口得我地等緊外賣。等咗20分鐘多啲,因為拎住好多餸企係道都有啲辛苦,就問收銀姐姐得未,佢話整緊炒公仔面耐啲喎。等到半個鐘真係忍唔住,眼見遲過我哋叫外賣時間入去堂食嘅人都食緊,再問,又話包緊。果個主任態度差到,一句「唔好意思 好快」都無,塊面黑到完全無諗住安撫下個客(睇咗呢道食評,原來個主任一向係咁),仲要勁大聲話「我眼見包緊」,然後大聲同啲收銀講「以後唔該同啲客講明外賣最少4-5個字」返到屋企果個炒公仔面仲要成餅咁,啲面未熟透硬嘅,真係唔該哂。而家成日話分黃店,我自己好少出街食,所以無咩點分。啲人黑口黑面,我都係想買個lunch 啫仲要受氣,食咗都唔出肉。