2018-06-27
朋友攪婚宴,有幸蒞臨,本來開開心心先讚:環境一流,氣氛也好,宴會展示開場特別,環境也算清潔,衛生尚可。去廁所指示不清淅,仲有侍應生便服掛出來放在門邊,我以為是員工休息室,惹人誤會家俱衛生,桌布有心思(有兼覓),椅背設計重心偏後,容易向後反,小朋友要小心注意。食物質素尚好,沒有特別驚喜,中規中矩員工態度普通以下,趕收工咁:員工在一邊分菜,原無問題,可惜,1) 送碟上客人時好似美國隊長咁飛個盾埋嚟,無講唔該謝謝,仲次次差啲中頭。2) 個人認為,員工分餸可能打斧頭,我圍枱十個人(少了兩個),仲可以一人一件雞,一人一小舊魚,絕無機會講粗口:“多舊魚”。問佢仲有無淨,佢超差態度話(係鬧):分哂喇。去到雞,魚都仲要餓住留意,其他之前的菜式唔駛講啦。3) 果頭食完,果頭9秒9“靈蛇取碟”伸手入來收碟,極無禮貌,有時想夾第11隻碟上食物,自己隻碟都俾人收埋,無得食。過往去“飲”,大多情況係開始時無乜特別,豬一碟算;食到魚有人停手夠皮;去到雞都食到漏哂;飯、麵、糖水無乜人掂,美點雙輝同橙都係帶走或裝飾。但今日我係第一次“見到”同“試過”飯、麵上菜,自己肚腹仍肚餓。我們張枱食完好似未上菜一樣乾淨,可能食客
食物質素尚好,沒有特別驚喜,中規中矩
我們張枱食完好似未上菜一樣乾淨,可能食客們都太餓(食得乾淨),或是侍應效率太高(有理無理收走哂)。
會否是酒樓控制得太好呢?
睇返隔離枱又好正常的食完鬆人局面(有碗有碟有餸正常咁淨響度。)