2013-10-24 2709 浏览
係團購買左個大閘蟹餐及訂位 (訂7:30pm); 但該日工作忙,7:45pm先走到,於是電話同佢地講要遲半個鐘頭先到,但接電話o個個姐仔竟然質問我點解要遲咁耐(語氣差),最初我以為聽錯,咁我再講唔好意思,講多次要遲半個鐘頭先到,點知佢再質問我點解要遲咁耐 (語氣差),我立即呆左;我問佢係唔係冇位,佢話佢地只留檯15分鐘,之後可能要等位,咁我答佢我等啦。收左線之後,條氣越諗越唔順:係唔係要我去佢解釋遲到理由,要佢地覺得可接受才有位俾我? 因為我遲左,佢唔留檯俾我,我覺得係應該,我都預左黎到再等位;佢只要講話佢地只會留檯15分鐘,我覺得冇所謂;但係唔係要咁質問佢既client呢 (語氣差)?最後打返電話去cancel個booking,去左美心快餐食個鐵板餐好過;我寧願浪費左個groupon都唔想去,唔知道去到仲會有D乜service,更好食既野都由背脊骨落。最後一句:永不去。
最後一句:永不去。
2013-10-23